Ingrediente
Chiftele:
- 1 kg carne de porc tocata
- 3 oua
- 1 ceapa mare
- 2 felii de paine inmuiata si stoarsa bine
- 6-8 catei de usturoi
- sare
- piper
- verdeata tocata marunt
Sosul marinat:
- 2 cepe mari taiate marunt
- 2 linguri ulei
- 2 foi dafin
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper
- 1,5 kg apa
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita zahar
- o capatana usturoi
Mod de preparare:
Chiftele
Carnea fiind tocata dam prin masina de tocat doar ceapa, usturoiul si painea, adaugam peste carne si mai adaugam piperul ouale, sarea si verdeata si mestecam bine pana rezulta o pasta.
Ne inmuiem mainile in apa si facem chiftelele rotunde cat o nuca, le punem la prajit in baie de ulei
Mod de preparare sos marinat:
- ceapa maruntita se pune la fiert in apa cu uleiul, foile de dafin, cimbrul, usturoiul taiat rondele, sarea, zaharul si piperul, pana se fierbe ceapa, apoi se adauga sucul de rosii, in 15 - 20 de min este gata pentru a adauga chiftelele. Dupa ce le-am adaugat mai lasam 5 min la fiert si este gata
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu