CheeseCake cu Banane

CheeseCake cu banane




Ingrediente:

Ingrediente pentru blat:
375 grame biscuiti Divestivi faramitati
1 lingura zahar
6 linguri unt topit

Pentru umplutura:
1,25 kg  crema de branza, la temperatura camerei
300 g zahar
5 oua la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
60 g smantana
1 lingura coaja de lămâie rasă
1,5 lingurite extract de vanilie pură

Topping de banane:
4 - 5 banane
4 linguri de unt
150 g de zahar brun deschis



CheeseCake cu banane
Foto: hugsandcookiesxoxo.com


Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C.

Pentru blat:
Se amesteca biscuiti digestivi cu zaharul si untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila si se preseaza cu ajutorul unui pahar. Trebuie sa aiba si margini pe lateral de cel putin 1 cm. Se da la cuptor timp de 8 minute. Se răceste blatul la temperatura camerei.

Pentru umplutura:
Cu mixerul se bate crema de brânză impreuna cu zahărul la viteza medie-mare până devine o crema pufoasa, aproximativ 5 minute. Apoi se reduce viteza la mixer la mediu si se adaugă ouăle si gălbenușurile de ou, pe rand cate 2, amestecand bine. Apoi se adauga smantana, coaja rasa si vanilia. Se amestecă bine si se toarnă peste blatul copt mai devreme care este la temperatura camerei. Se da la cuptor timp de 15 minute la 200 grade C. Se scade temperatura cuptorului la 110 de grade C si se mai coace timp de încă 1 oră si 15 minute.
Stingeți cuptorul si lasati ușa larg deschisa. Se lasă să se așeze tortul în cuptor cu ușa deschisă timp de 30 de minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa stea la temperatura camerei, timp de 2 până la 3 ore sau până când acesta este complet răcit. Se scoate tortul din forma de tort si daca este necesar se desprinde usor de pe forma cu un cutit incalzit in apa fierbinte. Partea de jos a formei de tort se pastreaza nu se detaseaza.



CheeseCake cu banane
Foto: hugsandcookiesxoxo.com




Pentru Topping-ul de banane:

Se topeste untul într-o castron la foc mediu. Se adauga zaharul si se amesteca pana la omogenizare. Se taie bananele in felii pe diagonală si se adaugă in castron. Se agită usor castronul pentru a se combina putin cu untul. Se lasa 5 minute la racit apoi se toarnă compozitia peste tortul cu brânză. Se poate servi atat rece cat si imediat dupa ce l-ati preparat. Se poate adauga si frisca cand se serveste. 

Reteta completa Aici

Comentarii