Ingrediente:
Ingrediente
pentru blat:
375 grame biscuiti Divestivi faramitati
1 lingura zahar
6 linguri unt topit
Pentru
umplutura:
1,25 kg crema de branza, la temperatura camerei
300 g zahar
5 oua la temperatura camerei
2 galbenusuri la temperatura camerei
60 g smantana
1 lingura coaja de lămâie rasă
1,5 lingurite extract de vanilie pură
Topping
de banane:
4 - 5 banane
4 linguri de unt
150 g de zahar brun deschis
Mod
de preparare
Se incalzeste cuptorul la 160 de grade C.
Pentru
blat:
Se amesteca biscuiti digestivi cu zaharul si
untul topit. Se toarna compozitia intr-o forma de tort detasabila si se
preseaza cu ajutorul unui pahar. Trebuie sa aiba si margini pe lateral de cel
putin 1 cm. Se da la cuptor timp de 8 minute. Se răceste blatul la temperatura camerei.
Pentru
umplutura:
Cu mixerul se bate crema de brânză impreuna cu
zahărul la viteza medie-mare până devine o crema pufoasa, aproximativ 5 minute.
Apoi se reduce viteza la mixer la mediu si se adaugă ouăle si gălbenușurile de ou, pe rand cate 2, amestecand bine. Apoi
se adauga smantana, coaja rasa si vanilia. Se amestecă bine si se toarnă peste blatul
copt mai devreme care este la temperatura camerei. Se da la cuptor timp de 15
minute la 200 grade C. Se scade temperatura cuptorului la 110 de grade C si se mai
coace timp de încă 1 oră si 15 minute.
Stingeți
cuptorul si lasati ușa larg deschisa. Se lasă
să se așeze tortul în cuptor cu ușa deschisă timp de 30 de minute.
Se scoate din cuptor si se lasa sa stea la
temperatura camerei, timp de 2 până la 3 ore sau până când acesta este complet
răcit. Se scoate tortul din forma de tort si daca este necesar se desprinde
usor de pe forma cu un cutit incalzit in apa fierbinte. Partea de jos a formei
de tort se pastreaza nu se detaseaza.
Pentru
Topping-ul de banane:
Se topeste untul într-o castron la foc mediu.
Se adauga zaharul si se amesteca pana la omogenizare. Se taie bananele in felii
pe diagonală si se adaugă in castron. Se agită usor castronul pentru a se
combina putin cu untul. Se lasa 5 minute la racit apoi se toarnă compozitia peste
tortul cu brânză. Se poate servi atat rece cat si imediat dupa ce l-ati
preparat. Se poate adauga si frisca cand se serveste.
Reteta completa Aici
Comentarii
Trimiteți un comentariu