Tort in 10 minute

Cine nu isi doreste sa prepare un tort in 10 minute? Mai ales ca e si gustos dar si sanatos. Un desert rapid si plin de vitamine, usor de preparat si rapid de mancat :)


tort in 10 minute





Ingrediente

5 cani (1 cana = 250 ml) de zmeura
300 g zahar pudra
zeama de la o portocala.
280 g brânză mascarpone
300 ml frisca lichida rece cu peste 30 % gasime
2,5 ml de extract pur de vanilie
un praf de sare fina
20 până la 24 piscoturi rupte în bucăti
200 g de afine pentru topping




reteta video





Mod de preparare

Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este sa tapetati o forma de tort cu hartie de copt pentru ca la sfarsit tortul sa arate frumos cand se scoate din forma de tort.

Intr-un bol amestecam usor cele 5 cani de zmeura cu 150 g zahar pudra si zeama de la portocala.

Crema de tort
Branza marcarpone se incorporeaza cu 150 g de zahar pudra. Amestecam cele 300 g de frisca lichida cu extractul de vanilie si sarea, iar acest amestec se toarna treptat in timp ce se mestecam cu un tel peste branza mascarpone pana rezulta o crema omogena.

Montarea tortului
Se pune un strat (cca 12 bucati)de piscoturi rupte in bucati pe fundul tapetat cu hartie de copt al formei de tort.  Apoi se toarna jumatate din amestecul de zmeura cu zeama, se niveleaza, apoi se adauga jumatate din crema de mascarpone. Se mai adauga un strat de piscoturi, dupa care crema si restul de umplutura de zmeura si ultimul strat format din crema ramasa de mascarpone.
Deasupra se adauga afinele si se baga la frigider pentru 3 ore sau peste noapte.

Pofta buna!

Comentarii