Ingrediente
(pentru mai multe portii dublati cantitatile)
300 ml crema smântână de patiserie la cutie, rece
1/4 cană zahăr pudră
gelatină 3 lingurițe
1/4 ceașcă de apă rece
2 albușuri de ou
250g căpșuni,
spălate, decojite, facute piure
2-3 capsuni si alune taiate pentru ornat
Intr-un castron mare, se bate crema de smantana cu 1 lingura
de zahar pana cand se formeaza varfuri moi.
Intr-o craticioara mica, puneti gelatina si lasati 10 minute
in apa, apoi puneti pe foc craticioara si incalziti dar nu fierbeti gelatina, amestecati
pana vedeti ca sferele de gelatina s-au dizolvat. Se lasă să se răcească
înainte de a se bate în smântână.
Se bat albusurile intr-un bol curat pana cand se formeaza
varfuri moi. Se adaugă restul de zahăr treptat si se mixeaza pana se ingroasa si
devin lucioase. Se amesteca usor cu o paleta: albusurile impreuna cu crema de smantana
si cu piureul de capsuni pana se omogenizeaza.
Se face un top de capsuni taiate si guler de alune taiate.
Comentarii
Trimiteți un comentariu