Sufleu rece de capsuni

sufleu rece de capsuni







Ingrediente
(pentru mai multe portii dublati cantitatile)

300 ml crema smântână de patiserie la cutie, rece
1/4 cană zahăr pudră
gelatină 3 lingurițe
1/4 ceașcă de apă rece
2 albușuri de ou
250g căpșuni, spălate, decojite, facute piure
2-3 capsuni si alune taiate pentru ornat



Mod de preparare 

Intr-un castron mare, se bate crema de smantana cu 1 lingura de zahar pana cand se formeaza varfuri moi.
Intr-o craticioara mica, puneti gelatina si lasati 10 minute in apa, apoi puneti pe foc craticioara si incalziti dar nu fierbeti gelatina, amestecati pana vedeti ca sferele de gelatina s-au dizolvat. Se lasă să se răcească înainte de a se bate în smântână.
Se bat albusurile intr-un bol curat pana cand se formeaza varfuri moi. Se adaugă restul de zahăr treptat si se mixeaza pana se ingroasa si devin lucioase. Se amesteca usor cu o paleta: albusurile impreuna cu crema de smantana si cu piureul de capsuni pana se omogenizeaza.

Se rastoarna compozitia rezultata in formele normale de sufleu doar 3 sferturi (sa nu unpleti formele) si se dau la rece pentru cel putin 3-4 ore, sau peste noapte.

Deoarece sufleul o sa-si mareasca vulumul cat timp sta la rece e indicat sa lipiti un guler din hartie  pe marginea formelor pentru ca atunci cand le scoateti din frigider sa aiba un guler drept ce poate fi ornat cu alune taiate.

Se face un top de capsuni taiate si guler de alune taiate.

Comentarii