Tort in Doua Culori

tort cu cacao si vanilie


INGREDIENTE

Pentru blat:
 4 oua
120 g zahar
120 g faina
4 linguri ulei


Pentru crema mocca:
275 g zahar
500 g unt
2 pliculete zahar vanilat
4 galbenusuri
100 ml cafea tare


Pentru crema de ciocolata:
400 g ciocolata de menaj
400 g unt
100 g zahar
esente dupa gust (vanilie, rom)
8 oua

Pentru servit si decor:
fulgi de ciocolata


MOD DE PREPARARE

Pentru blat
Se amesteca zaharul si ouale la bain-marie si dupa ce se obtine o crema omogena se continua baterea la mixer pana se raceste. Se pune faina cernuta si uleiul, apoi se toarna amestecul intr-o forma de copt unsa cu unt si presarata cu faina. Se coace 20 de minute la 170 g si apoi se lasa la racit pe un gratar.

Pentru crema mocca:
Se pun pe foc zaharul si zaharul vanilat, se adauga o lingura de apa si se amesteca pana se obtine un sirop.  Se lasa putin la racit si apoi se toarna peste galbenusuri si se amesteca cu mixerul pana se albeste. Separat se bate untul moale si apoi se adauga peste amestecul de oua si zahar. Se toarna la final cafeaua, in functie de gust. Se da la rece o ora.

Pentru crema de ciocolata:
Se rupe ciocolata in bucati si se topeste pe foc impreuna cu untul. Se ia de pe foc, se pun ouale intregi amestecand energic dupa fiecare. Se adauga zaharul si esentele dupa gust. Se pune la rece o ora.

Se taie blatul in 3 si se umple cu jumatate din cantitatea de crema de ciocolata. Cu restul cremei si cu cea mocca se decoreaza exteriorul tortului. Se presara fulgi de ciocolata pe laterale si se da la rece pentru 3 ore. 

Pofta buna!

Comentarii