Rulada cu Zmeura

rulada cu zmeura



INGREDIENTE

Pentru blat
4 oua
30 g zahar + 50 g pentru spuma
30 ml ulei
40 ml lapte
70 g faina
o lingura cacao
o lingurita suc de lamaie


Pentru sosul de frunte
500 g zmeura
200 g zahar
200 ml apa


MOD DE PREPARARE

Se amesteca galbenusurile cu 30 g zahar pana se obtine o crema albicioasa in care se adauga uleiul dupa care se amesteca iar.
Faina se amesteca bine cu cacaua, se cern impreuna si apoi se pune in doua reprize peste crema de galbenus, alternand cu laptele.

Albusurile se mixeaza cu cu 25 g zahar si cu sucul de lamaie si cand s-a transformat in spuma, se adauga si restul zaharului si se mixeaza in continuare. Se pune spuma peste amestecul cu faina, se amesteca usor si se toarna in tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se lasa la cuptor 15 minute, se scoate prin rasturnare si se pune pe un gratar si se lasa la racit inlaturand hartia.

Se taie apoi marginile si se portioneaza aluatul.

Pentru sos - se pun apa si zaharul pe foc, fructele se mixeaza si apoi se amesteca cu sosul care fierbe. Se trage de pe foc.

Blatul se umple cu sosul de zmeura, se ruleaza si se da la frigider 2 ore.
Se serveste cu restul sosului si cu fructe proaspete.

Cantitatile sunt pentru 4 portii.

Pofta buna!

Comentarii