INGREDIENTE
Pentru aluat:
125 g unt
250 g faina
un albus de ou
un praf de sare
apa
Pentru unplutura:
450 grame de fructe de padyre (afine si mure)
o lingura de faina
150 g zahar
Pentru copt:
un galbenus de ou
MOD DE PREPARARE
Pentru aluat:
Faina se pune intr-un vas, se face un gol la mijloc si se adauga untul si se presara sare. Se amesteca cu varful degetelor. Se adauga galbenusul. Se amesteca turnand apa, putin cate putin, pentru ca aluatul sa se lege. In momentul in care aluatul se aduna si se transforma intr-o bila omogena, se da la rece pentru 30 de minute.
Pentru umplutura:
Jumatate din cantitatea de fructe cu zaharul si faina se pun intr-un castron pe aragaz la foc mic. Se amesteca si se lasa pana ajunge la punctul de fierbere. Se retrage vasul de pe foc si se adauga restul fructelor.
Se pun fructele intr-o tava de cuptor neadeziva si se acopera cu aluatul care se lipeste bine pe marginea vasului. Se fac cateva gauri cu furculita, se unge aluatul cu galbenus de ou si se da la cuptor pentru 40 de minute (la 170 - 180 grade).
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu