Pizza Vegetariana

vegan pizza





INGREDIENTE

Pentru aluat de pizza:
500 g faina
un pliculet drojdie uscata
250 ml apa calduta
o lingurita ulei
un varf de cutit de sare
un varf de cutit de zahar

Pentru garnitura (umplutura):
3-4 linguri de suc de rosii
masline fara samburi
2 linguri ciuperci conservate
cateva buchetele de broccoli fiert
o lingura porumb
un ardei gras


MOD DE PREPARARE

Drojdia, sarea si zaharul se amesteca cu 250 ml de apa calduta si se lasa aproximativ 10 minute.
Se toarna apoi maiaua in golul facut in faina, se amesteca si se framanta pana ce se desprinde de pe vas.
Apoi se framanta inca 5 minute pe masa presarata cu faina. Se toarna putin ulei, se framanta din nou si se lasa sa creasca o ora la loc caldut.
Aluatul se imparte in 3, 2 parti se pun la congelator, iar una se intinde si apoi se transfera intr-o tava de copt unsa cu putin ulei.

Se unge aluatul cu suc de rosii, se pun ingredientele de umplutura si se da la cuptor la 180 de grade pentru 10 minute.


Pofta buna!

Comentarii