INGREDIENTE
3 ardei grasi
2 vinete
2 dovlecei
2 catei de usturoi
3 cepe albe
1 kg rosii de gatit
250 ml de ulei
o foaie dafin
piper
un praf de sare
patrunjel pentru servit
MOD DE PREPARARE
Rosiile se scufunda in apa clocotita si apoi se curata pielita, ceapa se taie marunt si vinetele, ardeii si dovleceii felii, fasii sau cuburi dupa preferinta.
Prima data se calesc in ulei vinetele si dovleceii si se scot dupa ce se rumenesc, apoi se pune ceapa, ardeii si usturoiul intreg. Se amesteca si se lasa 5 minute.
Se pun rosiile taiate marunt si se lasa la foc potrivit 10 minute, ametecand din cand in cand. Se adauga apoi vinetele si dovleceii.
Se pune foaia de dafin, se potriveste de sare si de piper, se acopera cu un capac si se lasa la fiert 30 de minute la foc mic. Se serveste cu patrunjel proaspat taiat presarat pe deasupra.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu