INGREDIENTE
10 capsuni
4 linguri de mure
4 linguri afine
un grapefruit rosu
60 grame zahar
o pastaie de vanilie
2 plicuri gelatina
100 ml ceai de fructe de padure strecurat
50 ml apa (pentru gelatina)
MOD DE PREPARARE
Gelatina se pune in apa rece si se lasa la inmuiat. Intre timp punem pe foc 100 ml ceai de fructe de padure zaharul si pastaia de vanilie.
Se lasa siropul 2 minute pe foc mediu, se scoate pastaia se da focul mic si se adauga gelatina. Se amesteca pentru a se topi dar sa nu fiarba caci se strica gelatina. Apoi se adauga sucul de grapefruit. Va uitati pe lingura in timp ce mestecati in suc sa nu mai ramana bobite de gelatina nedizolvate. Cand s-a dizolvat gelatina si sucul este omogen, dam sucul deoparte sa se raceasca putin.
Capsunile se spala si se taie in 4 si se pun in forme individuale. Se mai adauga in forme: mure si afine.
Se toarna sucul si se acopera formele cu folie de aluminiu si se dau la frigider pentru 6 ore.
Dupa ce le scoateti de la frigider, se pun formele intr-un vas cu apa calda pentru ca jeleul sa se desprinda usor, sa-si pastreze forma.
Jeleul se poate servi ornat cu frisca, fructe de padure sau impreuna cu o cupa de inghetata.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu