Placinta cu carne

placinta cu carne





Ingrediente:

1 pachet foi de placinta
1 cutie (900 - 1000 g) smantana 12% grasime
1 si 1/2 kg carne tocata amestec (vita si porc)
3 cepe mari tocate prin masina
4 catei usturoi dati prin masina
1 legatura de ceapa verde
5-6 oua
2 linguri piper (eu am facut-o mai condimentata)
1/2 plic condimente carne tocata
2 lingurite cimbru
sare dupa gust
3 linguri ulei (pentru calit)
gris la nevoie


Mod de preparare:

Punem carnea tocata intr-un bol mai mare si adaugam: ceapa verde taiata marunt, cepa uscata si usturoiul care le dam prin masina de tocat, piperul, sarea, condimentele pentru carne tocata, cimbrul.
Se amesteca si se pune o oala pe foc cu 3 linguri de ulei si calim umplutura pana se desface carnea si isi lasa putina zeama. 



placinta cu carne



- intre timp aranjam tava, cu hartie de copt, ungem hartia de copt deasupra cu smantana, apoi aranjam prima foaie (sunt in jur de 14 - 15 foi in pachet, le impartiti in 2 intre care bagati umplutura)  - adaugam si a 2-a foaie, o ungem si pe aceasta cu smantana si tot asa pana la a 7- foaie.

Dupa ce s-a racit umplutura, daca este prea zemoasa, adaugam putin gris ca sa mai absoarba - 3 - 4 linguri. Apoi adaugam ouale si mestecam bine.


placinta cu carne


adaugam umplutura



placinta cu carne


incepem si cu randul de sus, tot asa, foaie unsa cu smantana, si tot asa pana la ultima foaie de placinta.



placinta cu carne

- pe ultima foaie de placinta, ungem bine su smantana si adaugam hartie de copt (o protejeaza - sa nu se rumeneasca din primele minute)
Bagam la cuptor pentru 50 min la 180 grade - si pentru inca 5 min fara foaia de copt deasupra.

placinta cu carne

placinta cu carne

  Se scoate si se lasa putin la racit.

placinta cu carne

placinta cu carne



 Se serveste calda sau rece, cu smantana, ketchup sau cu ce vreti voi.:))



placinta cu carne


Pofta buna!

Comentarii