Ingrediente:
1 pachet foi de placinta
1 cutie (900 - 1000 g) smantana 12% grasime
1 si 1/2 kg carne tocata amestec (vita si porc)
3 cepe mari tocate prin masina
4 catei usturoi dati prin masina
1 legatura de ceapa verde
5-6 oua
2 linguri piper (eu am facut-o mai condimentata)
1/2 plic condimente carne tocata
2 lingurite cimbru
sare dupa gust
3 linguri ulei (pentru calit)
gris la nevoie
Mod de preparare:
Punem carnea tocata intr-un bol mai mare si adaugam: ceapa verde taiata marunt, cepa uscata si usturoiul care le dam prin masina de tocat, piperul, sarea, condimentele pentru carne tocata, cimbrul.
Se amesteca si se pune o oala pe foc cu 3 linguri de ulei si calim umplutura pana se desface carnea si isi lasa putina zeama.
- intre timp aranjam tava, cu hartie de copt, ungem hartia de copt deasupra cu smantana, apoi aranjam prima foaie (sunt in jur de 14 - 15 foi in pachet, le impartiti in 2 intre care bagati umplutura) - adaugam si a 2-a foaie, o ungem si pe aceasta cu smantana si tot asa pana la a 7- foaie.
Dupa ce s-a racit umplutura, daca este prea zemoasa, adaugam putin gris ca sa mai absoarba - 3 - 4 linguri. Apoi adaugam ouale si mestecam bine.
adaugam umplutura
incepem si cu randul de sus, tot asa, foaie unsa cu smantana, si tot asa pana la ultima foaie de placinta.
- pe ultima foaie de placinta, ungem bine su smantana si adaugam hartie de copt (o protejeaza - sa nu se rumeneasca din primele minute)
Bagam la cuptor pentru 50 min la 180 grade - si pentru inca 5 min fara foaia de copt deasupra.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu