Chiftelute cu cartofi

chiftele cu cartofi

Ingrediente:

- 7-8 cartofii medii
- 1 capatana usturoi
- 4 oua
- 2 cepe mari
- 5 linguri faina
- 1 lingurita rasa sare
- 10 fire patrunjel

chiftele de cartofi

 Mod de preparare:

- se fierb cartofii in coaja, apoi se paseaza ca la piureu, se adauga usturoiul pisat, cele 4 oua, cepele date prin masina de tocat, sarea si verdeata, se amesteca toate bine pana devine ca o pasta iar ultima data se adauga cele 5 linguri de faina si se amogenizeaza.
- incingem tigaia cu ulei (se prajesc in baie de ulei) si se ia cate o lingura din compozitie si se pune in uleiul incins. Se prajesc pe o parte si pe alta la foc mediu pana se termina toata compozitia .Chiftelele se scot si se aseaza pe servetele absorbante.
Se servesc calde sau reci ca si garnitura sau simple cu smantana.


chiftelute de cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi

chiftele cu cartofi


Pofta buna!

Comentarii