Ingrediente
- o varza medie
- 1 lingurita cimbru
- 2 cepe mari
- 2 frunze dafin
- sare sau o lingura de vegeta
- piper
- 3 linguri unt
- crutoane
Mod de preparare
- se taie varza in 4 sau 6 bucati
- se curata ceapa si se taie in sferturi
- se pun intr-o oala mai mare si adauga apa si dafinul, cimbrul si se pun la fiert
- e gata fiarta in 45 min, apoi se scot intr-o strecuratoare si se lasa la racit si ceapa si varza
- frunzele de dafin se lasa in zeama ramasa
- dupa ce s-au racit punem in blender varza si cepa si le facem pasta
- pasta rezultata se adauga la supa
- se adauga untul, vegeta sau sarea, piperul dupa gust si se mai lasa la fiert 15 - 20 min
- se serveste calda cu crutoane
(pentru cei care tin regim - se scoate sarea si untul din reteta)
Comentarii
Trimiteți un comentariu