Ingrediente
- 1 pachet foi de placinta
- 1,5 kg de pulpa de dovleac
- 4 - 5 linguri de gris
- 8 linguri zahar
- 1 lingura esenta de vanilie
- un praf sare
- 1 lingurita scortisoara
- ulei sau unt pentru uns foile de placinta si uns tava
- zahar pudra
Mod de preparare
- dam dovleacul pe razatoare si il punem la calit pe foc mic, acum depinde cat de apos este, adaugam zaharul si grisul dar nu il lasam sa fiarba - grisul se pune pentru omogenizare sa absoarba zeama suplimentara.
- oprim focul si lasam la racit apoi adaugam scortisoara, sarea si esenta de vanilie
- intre timp pregatim tava, o ungem cu unt sau ulei, apoi adaugam jumatate din cantitatea de foi de placita, una peste alta unse cu ulei sau unt
- adaugam umplutura racita
- apoi restul de foi unse cu ulei sau cu unt
- se introduce la cuptor la 180-190g pentru 45 min pana se rumeneste
- se scoate si se presara zahar pudra
- se serveste calda
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu