Ingrediente
- 1 kg carne tocata amestec porc si vita
- 250 g paste pene
- 8 oua
- sare
- piper
- 1 lingurita cimbru
- 2 legaturi ceapa verde
- ulei
- pesmet
- 100 g suc de rosii
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
- in prealabil fierbem pastele, le clatim cu apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare
- separat intr-o oala punem putin ulei si adaugam ceapa taiata marunt si carnea si lasam la calit, mai adaugam sare si piper dupa gust si lingurita de cimbru. Lasam la calit pana se albeste carnea.
- oprim focul si adaugam peste compozitia de carne pastele si amestecam. Lasam la racit intreaga compozitie pentru a putea adauga ouale fara risc.
- dupa ce s-a racit, adaugam 6 oua si omogenizam
- ungem o forma de iena cu ulei si o tapetam cu pesmet
- adaugam compozitia, nivelam, iar deasupra adaugam o pelicula formata din 2 oua batute bine, amestecate cu sucul de rosii si patrunjelul tocat marunt
Se serveste calda:)
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu