Urzici cu mamaliguta

 Ingrediente:

- 500 g urzici curatate
- 2 linguri bulion de rosii
- 1 capatana usturoi
- 1 lingura malai
- 50 ml ulei
- sare


Mod de preparare:

- se curata urzicile de codite, folosim doar frunzele, si le spalam in 5 ape.
- intre timp punem o oala cu 2 l de apa pe foc la fiert
- (oparim urzicile) cand apa atinge punctul de fierbere, incepem sa adaugam cate o mana de urzici, le lasam 30 de secunde si le scoatem cu un spumoci intr-o oala separata
- in oala in care am adaugat toate urzicile oparite adaugam 1 lingura de malai si cu un pisalog de cartofi pisam si frecam urzicile pana devin ca o pasta, apoi punem uleiul si apa cat sa le acopere, si le lasam pe foc la fiert 5 minute
- pastram zeama de urzici, si adaugam cate un polonic daca scade mancarea prea mult 
- adaugam bulionul si usturoiul pisat si mai lasam 15 minute la foc potrivit
- se drege de sare dupa gust
- intre timp faceti mamaliga, ca atunci cand serviti sa fie toate calde
- se servesc cu mamaliguta si optional cu mujdei de usturoi cu iaurt (vezi reteta aici)
- zeama de urzici ramasa dupa terminarea mancarii, o puteti strecura, o puneti intr-o sticla la friginer si serviti cate un pahar pe zi, este foarte sanatoasa.

Pofta buna!

Comentarii