Clatite americane







Ingrediente:


- 500 faina
- 2 plicuri de praf de copt
- un praf de sare
- 3 oua
- 2 linguri de esenta de vanilie
- 6 linguri de zahar tos
- 500 ml lapte
- 3 lingurite de unt topit

Mod de preparare:

- pentru inceput, intr-un castron amestecam bine faina cu praful de copt
- in alt castron punem laptele cu zaharul, ouale, sarea, untul si vanilia si amestecam bine cu mixerul
- adaugam faina amestecata cu praful de copt peste compozitia cu lapte, lingura cu lingura, sa nu se faca cocoloase.
- la sfarsit compozitia trebuie sa aiba o textura pastoasa putin mai groasa ca la clatitele normale



 - intr-o tigaie, de preferinta tefal, care sa nu lipeasca, se adauga cate un polonic pentru fiecare clatita, nu se adauga ulei la prajire, clatitele au deja unt in compozitie. Nu se intind in tigaie ci se lasa sa se destinda singure



 - se intorc cu o paleta


- se servesc cu dulceata de afine si frisca




Pofta buna!

Comentarii