Ingrediente:
Umplutura sarmale
- 1 ceapa mare
- 4 ciuperci champion
- 1 morcov ras
- 50 ml ulei
- o jumatate de telina
- 1 cana de orez cu bobul lung (250 g)
- 1 lingurita delikat
- taiem ceapa, ciupercile si telina cubulete si radem morcovul pe razatoare. Le punem intr-o oala in care adaugam uleiul si le lasam la calit 2-3 minute, apoi adaugam 3 cani cu apa (cana cu care am masurat orezul - 250g) si lasam la fiert 15 min la foc mediu
- mai adaugam 2 cani de apa si cana de orez si lasam la fiert, amestecand din cand in cand. sa nu se lipeasca.
- nu trebuie fiert in totalitate, ca se mai fierbe si in sarma.
Sarmalele:
- pregatim foile de varza murata
- umplem foile cu cate o lingura de compozitie de orez cu legume
- varza (aveti grija sa nu puneti nervuri sau cotoare - ca se fierb greu) care nu intra la foi o tocam, sa avem si varza tocata printre sarmale
- asezam intr-o oala sau tuci in care am pus 3 linguri de ulei, un rand de varza tocata un praf de cimbru 1 foaie de dafin si putin suc de rosii apoi punem un rand de sarmale, iar un rand de varza tocata un praf de cimbru o foaie de dafin si suc de rosii si tot asa pana terminam sarmalele, mie mi-au iesit 2 randuri de sarmale.
- la ultimul rand de varza tocata nu se mai pune foaie de dafin, decat cimbru si suc de roasii. Umplem cu apa si dam la foc rapid pana incep sa fiarba si apoi le lasam la foc mic pentru 35 min.
- apoi mai bagam la cuptor la 200 g pentru inca 15 min.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu