Ingrediente:
- 10 mere mari
- o punga cu foi de placinta
- 5 linguri de zahar
- 1 lingura de esenta de rom
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 3 linguri de pesmet
- ulei pentru uns tava si foile de placinta
Mod de preparare:
- dam merele pe razatoare si le punem intr-o oala pe foc mic, adaugam cele 5 linguri de zahar, cele 2 lingurite de scortisoara si mestecam din cand in cand pana se omogenizeaza cam 5 min. Oprim focul si adaugam esenta de rom si pesmetul si mestecam pana pesmetul absoarbe toata zeama.
- ungem tava cu ulei si luam o foaie de placinta (de obicei sunt cam 14-16 foi in punga - puneti de ex. la 16 foi 10 jos si 6 pentru stratul de sus) si o asezam in tava, ungem si foaia aceasta cu ulei si asezam alta peste...si tot asa pana ce terminam cele 10 foi, apoi adaugam umplutura de mere, nivelam si asezam si restul de foi unse cu ulei deasupra.
- bagam la cuptor pentru 1 ora la 180 g
- se scoate se taie si se pudreaza cu zahar
Pofta buna!
- 10 mere mari
- o punga cu foi de placinta
- 5 linguri de zahar
- 1 lingura de esenta de rom
- 2 lingurite scortisoara macinata
- 3 linguri de pesmet
- ulei pentru uns tava si foile de placinta
Mod de preparare:
- dam merele pe razatoare si le punem intr-o oala pe foc mic, adaugam cele 5 linguri de zahar, cele 2 lingurite de scortisoara si mestecam din cand in cand pana se omogenizeaza cam 5 min. Oprim focul si adaugam esenta de rom si pesmetul si mestecam pana pesmetul absoarbe toata zeama.
- ungem tava cu ulei si luam o foaie de placinta (de obicei sunt cam 14-16 foi in punga - puneti de ex. la 16 foi 10 jos si 6 pentru stratul de sus) si o asezam in tava, ungem si foaia aceasta cu ulei si asezam alta peste...si tot asa pana ce terminam cele 10 foi, apoi adaugam umplutura de mere, nivelam si asezam si restul de foi unse cu ulei deasupra.
- bagam la cuptor pentru 1 ora la 180 g
- se scoate se taie si se pudreaza cu zahar
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu