Ingrediente:
- 500 g fina 000
- 1 plic drojdie granulata Dr Oetker
- 150 ml lapte cald
- 70 g zahar
- 3 oua
- 15 ml rom Dr Oetker
- 30 ml ulei
- 15 ml vanilie
- coaja rasa de la 2 portocale
- miere
- nuca macinata
Mod de preparare:
- jumatate din cantitatea de lapte caldut il amestecam cu drojdia intr-o cana si-l lasam la dospit 15 min
- restul ingredientelor: respectiv faina, 2 oua, zaharul romul, restul de lapte, uleiul, coaja de la o lamaie se amesteca toate intr-un lighean de bucatarie si se adauga si drojdia, se framanta pana devine o coca omogena care se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul langa o sursa de caldura.
- dupa ce s-au dospit putin, ii ungem cu 1 ou batut.
- se baga in cuptorul preincalzit pentru 25-30 min la 180 g
- se scot si se lasa la racit in tava pe un fund de lemn pentru inca 15 min
- facem siropul caldut pentru insiropat din 350 ml apa, 150 g zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de la o portocala
- puneti mucenicii pe platouri putin adanci si intepatii cu o scobitoare pentru a se absorbii mai bine siropul. Dupa insiropare, ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata. Lasati mucenicii in zeama, o sa absoarba toata cantitatea si se vor imbiba in sirop.
Pofta buna!
- 500 g fina 000
- 1 plic drojdie granulata Dr Oetker
- 150 ml lapte cald
- 70 g zahar
- 3 oua
- 15 ml rom Dr Oetker
- 30 ml ulei
- 15 ml vanilie
- coaja rasa de la 2 portocale
- miere
- nuca macinata
Mod de preparare:
- jumatate din cantitatea de lapte caldut il amestecam cu drojdia intr-o cana si-l lasam la dospit 15 min
- restul ingredientelor: respectiv faina, 2 oua, zaharul romul, restul de lapte, uleiul, coaja de la o lamaie se amesteca toate intr-un lighean de bucatarie si se adauga si drojdia, se framanta pana devine o coca omogena care se acopera cu un prosop curat si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul langa o sursa de caldura.
- se unge o tava cu ulei si se acopera cu hartie de copt.
- dupa ce s-a dospit coca, o mai framantam putin pana iese aerul si incepem sa modelam mucenicii, se ia coca cat va incape in mana si se modeleaza sub forma de 8 si se aseaza in tava de copt. Se mai lasa asa la dospit inca 15 min.- dupa ce s-au dospit putin, ii ungem cu 1 ou batut.
- se scot si se lasa la racit in tava pe un fund de lemn pentru inca 15 min
- facem siropul caldut pentru insiropat din 350 ml apa, 150 g zahar, esenta de vanilie si coaja rasa de la o portocala
- puneti mucenicii pe platouri putin adanci si intepatii cu o scobitoare pentru a se absorbii mai bine siropul. Dupa insiropare, ii ungeti cu miere si presarati nuca macinata. Lasati mucenicii in zeama, o sa absoarba toata cantitatea si se vor imbiba in sirop.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu