- 200 g cous-cous
- ceapa verde 5 fire
- 1 praz, se foloseste doar partea alba
- 1 ceapa rosie
- 5 linguri ulei de masline
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
- punem intr-un bol cuscusul la inmuiat in 200 ml apa fierbinte (eu am luat ca masura o cana de ceai de 200 ml si am pus o cana de cuscus si peste o cana de apa fierbinte)- punem un capac si lasam la inmuiat 10 - 15 minute
- dupa ce s-a inmuiat il amestecam cu furculita sa se aeriseasca putin
- se adauga peste cuscus: prazul calit, ceapa rosie calita, ceapa verde si se amesteca
- in aceeasi tigaie punem 3 linguri de ulei de masline la incins si adaugam cuscusul preparat mestecand incet cam 5 - 7 min, apoi adaugam sucul de rosii, cimbrul, sarea si piperul dupa gust si mai lasam la fiert pana scade si se intrepatrund toate ingredientele cam 10 minute
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu