Cous-Cous cu 3 feluri de ceapa


 Ingrediente:

- 200 g cous-cous
- ceapa verde 5 fire
- 1 praz, se foloseste doar partea alba
- 1 ceapa rosie
- 5 linguri ulei de masline
- 200 ml suc de rosii
- 1 lingurita cimbru
- sare
- piper

Mod de preparare:

- punem intr-un bol cuscusul la inmuiat in 200 ml apa fierbinte (eu am luat ca masura o cana de ceai de 200 ml si am pus o cana de cuscus si peste o cana de apa fierbinte)- punem un capac si lasam la inmuiat 10 - 15 minute
- dupa ce s-a inmuiat il amestecam cu furculita sa se aeriseasca putin

- cat sta cuscusul la inmuiat, taiem marunt cele 3 feluri de ceapa

 - se calesc pe rand, intai prazul cu o lingura de ulei pana se inmoaie si se scoate pe o farfurie

 - apoi in aceeasi tigaie mai adaugam 1 lingura de ulei si adaugam ceapa rosie, ceapa verde nu se caleste se adauga asa cum este


- se adauga peste cuscus: prazul calit, ceapa rosie calita, ceapa verde si se amesteca


 - se lasa 10 minute sa se odihneasca


- in aceeasi tigaie punem 3 linguri de ulei de masline la incins si adaugam cuscusul preparat mestecand incet cam 5 - 7 min, apoi adaugam sucul de rosii, cimbrul, sarea si piperul dupa gust si mai lasam la fiert pana scade si se intrepatrund toate ingredientele cam 10 minute

 - se serveste ca atare sau ca garnitura


Pofta buna!

Comentarii