Clatite azvarlite





Ingrediente 
(pentru 12 clatite)

- 500 ml lapte
- 2 oua
- 250 g faina
- 2 linguri rom
- 6 linguri ulei pt copt
- 1 praf de sare

Mod de preparare:
- cu un mixer se amesteca jumatate din cantitatea de lapte cu ouale, faina, romul si sarea pana se obtine o compozitie omogena, se adauga si restul de lapte in portii mici, amestecand continuu. Se lasa aluatul obtinut 20 de min. sa se odihneasca.

- intr-o tigaie punem putin ulei si lasam la incins, apoi adaugam cu un polonic compozitia cat sa acopere fundul tigaii, lasam clatita la copt pana se desprinde atunci cand agitam tigaia, apoi intoarcem clatita prin azvarlire, incepatorii pot folosi o farfurie pentru a intoarce clatita (de fiecare data cand punem compozitie in tigaie mestecam cu polonicul compozitia)

 - dupa ca s-a copt clatita pe ambele parti se scoate pe o farfurie intinsa si se umple cu diferite gemuri, dulceturi... miere cu nuci diferite combinatii, aici depinde si de preferintele fiecaruia:)

- cui ii place dulcele cu sarat poate sa incerce clatita unsa cu putina miere si cu branza rasa sarata sau cu cascaval ras




Pofta buna!

Comentarii