Ingrediente:
- 1,5 kg carne de porc tocata
- 6 l de apa
- 4 cepe mari
- 2 morcovi
- suc de rosii 1/2 kg (sau rosii in bulion)
- 4 oua
- 2 maini orez
- cimbru
- piper
- sare
- patrunjel
Mod de preparare
- intr-o oala de ciorba se pun 6 l de apa, se adauga 2 cepe taiate marunt, 2 morcovi taiati rondele si se lasa la fiert. Dupa ce s-au fiert, se adauga sucul de rosii sau rosii in bulion - se lasa focul mai mic. Se mai lasa putin la fiert iar intre timp se prepara perisoarele.
- compozitie perisoare: peste carnea tocata (odata cu carnea se dau prin masina de tocat si 2 cepe) se adauga 2 maini de orez, 1 lingurita de cimbru, 1 lingurita de sare, si 1/2 lingurita piper, 4 oua, verdeata si mesteca foarte bine pana se omogenizeaza.
- se inmoaie mainile in apa rece (puneti un bol cu apa) se ia din carne compozitie cam cat o nuca si se modeleaza perisoarele rotund pana se termina compozitia si se pun in ciorba cand aceasta fierbe in clocot.
- se lasa la fiert 30 minute la foc potrivit. Perisoarele s-au fiert cand orezul din compozitie este fiert (scoateti o perisoara si gustati). Se potriveste ciorba cu sare dupa gust. Dupa ce am oprit focul se pune patrunjel tocat deasupra.
- se serveste simpla sau cu smantana
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu