Ingrediente:
- blat de tort
- crema de lamaie
- crema de ciocolata
- 1 banana
- 1 portocala
- 2 plicuri de frisca pentru ornat
- 4 patratele mari de ciocolata amaruie
Pentru blatul de tort:
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 2 prafuri de sare
- 1 sticluta de esenta (la alegere) - eu am pus de lamaie
- sirop de ananas
- 1 lingura de zahar pudra
Peparare blat de tort:
se bat albusurile cu cele 2 prafuri de sare cu mixerul pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta si se bat in continuare pana se intareste ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile si amestecam cu lingura de lemn sau cu spatula iar apoi adaugam si faina si amestecam tot cu spatula sau lingura incet pana se omogenizeaza.
- pregatim, daca nu avem forma pentru tort, o cratita pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
- adaugam compozitia de tort si se introduce la cuptor pentru max 25 de min la foc mic.
- scoatem blatul de la cuptor, asteptam 15 min sa se raceasca si punem blatul pe un fund de lemn. Mai asteptam 20 de minute si putem sa-l taiem. Eu l-am taiat in 2
- insiropam blatul cu sirop de ananas din abundenta amestecat cu 1 lingura de zahar pudra
- adaugam crema de lamaie (tortul este cu lamaie si fructe - banane si portocale , iar in interior am pus si putina crema de ciocolata ca sa iasa in 2 culori)
- se niveleaza crema
- adaugam feliile de banana si putina crema de ciocolata
- adaugam si partea de sus a blatului
- ornam cu frisca si felii de portocala
- adaugam si bucatelele de ciocolata
Pofta buna!
- blat de tort
- crema de lamaie
- crema de ciocolata
- 1 banana
- 1 portocala
- 2 plicuri de frisca pentru ornat
- 4 patratele mari de ciocolata amaruie
Pentru blatul de tort:
- 8 oua
- 8 linguri de ulei
- 8 linguri de faina
- 8 linguri de zahar
- 2 plicuri de zahar vanilat
- 2 prafuri de sare
- 1 sticluta de esenta (la alegere) - eu am pus de lamaie
- sirop de ananas
- 1 lingura de zahar pudra
Peparare blat de tort:
se bat albusurile cu cele 2 prafuri de sare cu mixerul pana se fac spuma, se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta si se bat in continuare pana se intareste ca pentru bezea. Incorporam galbenusurile si amestecam cu lingura de lemn sau cu spatula iar apoi adaugam si faina si amestecam tot cu spatula sau lingura incet pana se omogenizeaza.
- pregatim, daca nu avem forma pentru tort, o cratita pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt.
- adaugam compozitia de tort si se introduce la cuptor pentru max 25 de min la foc mic.
- insiropam blatul cu sirop de ananas din abundenta amestecat cu 1 lingura de zahar pudra
- adaugam crema de lamaie (tortul este cu lamaie si fructe - banane si portocale , iar in interior am pus si putina crema de ciocolata ca sa iasa in 2 culori)
- se niveleaza crema
- adaugam si partea de sus a blatului
- adaugam si bucatelele de ciocolata
Comentarii
Trimiteți un comentariu