Tocanita de ciuperci cu usturoi

tocanita de ciuperci

Ingrediente:

- 1 kg ciuperci champion
- 100 ml ulei
- 2 cepe mari
- 2 capatani de usturoi
- o lingura de faina
- o cana de suc de ardei (sau de rosii)
- sare
- piper

Mod de preparare:

- curatam ciupercile si le taiem in 2, apoi julien dar nu foarte subtiri.
- intr-o cratita adaugam uleiul si punem ceapa taiata marunt la calit, dupa ce s-a rumenit putin, adaugam 250 ml de apa si adaugam ciupercile taiate, le lasam la fiert

 - gustam ciupercile daca s-au fiert, apoi adaugam sucul de ardei, mai lasam 15 min la foc mediu si intre timp pregatim usturoiul. Cele 2 capatani se curata iar cateii de usturoi ii taiem feliute.
- adaugam si usturoiul.
- in timp ce se fierbe si usturoil, intr-o cana amestecam o lingura de faina cu putina apa calduta, avem grija sa nu faca cocoloase, apoi adaugam amestecul in mancare, amestecand continuu, astfel incat sosul sa capete o textura legata, ingrosata putin.
- la sfarsit adaugam sare si piper dupa gust.

- se serveste simpla, cu mamaliga sau cu orez cu legume.


Pofta buna!

Comentarii