Ingrediente:
Pentru aluat:
- 300 g faina 000
- 120 g zahar
- 130 g unt
- un ou mare si un ou mic
- un praf de sare
- fructe si frisca pentru ornat
Pentru Crema
- 2 plicuri Creme Ole gata in 3 minute fara fierbere de la Dr. Oetker
- 600 ml lapte rece
Mod de preparare:
Aluat:
Punem toate ingredientele faina, zaharul, ouale si untul intr-un castron mare si se framanta pana se omogenizeaza.
Crema:
- intre timp facem crema cu care umplem tarta. Se amesteca 600 ml lapte rece cu cele 2 plicuri Creme Ole.
- dupa cele 45 de minute, scoatem aluatul de la frigider, ungem tava cu unt si o tapetam cu faina
- pe un blat presarat cu faina intindem aluatul pana avem o foaie de 0,5 cm grodime, punem forma si taiem cam la 4 centimetrii pe langa forma
- luam aluatul usor sa nu se rupa si-l punem in tava. Nu tragem de marginile aluatului ci impingem la baza onduleurilor tavii. Cu o furculita intepam aluatul din loc in loc, sa nu se umfle la copt.
- pentru a elimina posibilitatea umflarii aluatului, adaugam boabe de fasole pe o foaie de copt. Preincalzim cuptorul la 180 g pentru 10 min. Bagam la cuptor pentru 20 de minute, apoi scoatem tava si detasam hartia de copt cu boabele de fasole. reintroducem tava la copt pentru inca 25 min pana se rumeneste.
- dupa ce scoateti tarta de la cuptor, o lasati la racit pe un fund de lemn.
- eu am facut 2 tarte - una cu crema de vanilie si una cu crema de capsuni. Puteti alege din 3 variante de la Creme Ole - cu vanilie, ciocolata sau cu capsuni. cea cu capsuni contine si bucatele de capsuni.
- dupa ce s-a racit blatul, adaugati crema, o nivelati si incepeti sa ornati.
- pentru ornat puteti sa folositi ce fructe va plac mai mult, eu am avut portocale, banane si kivi.
- mai jos aveti 2 modele de ornamente
Pofta buna
Comentarii
Trimiteți un comentariu