Parfait de ciocolata



Ingrediente:

- 100 g ciocolata cu lapte
- 3 galbenusuri
- 3 linguri de crema de whisky sau whisky simplu
- 250 g frisca
- o lingurita de ness

Mod de preparare:

- in primul rand facem frisca si o bagam la rece


 - topim ciocolata in bain - marie, dupa ce s-a topit o dam deoparte pe un fund de lemn si adaugam crema de whisky si lingurita de ness si la sfarsit cele trei galbenusuri de oua. Amestecam energic pentru a se incorpora toate ingredientele.



- scoatem frisca de la frigider si adaugam crema de ciocolata peste frisca si amestecam continuu pana se omogenizeaza


- punem compozitia de preferat in cutii de plastic
- pentru a face si o crema mai inchisa (sa avem 2 culori) - luam 3 linguri de compozitie intr-un bol si adaugam 2 lingurite de cacao, amestecam bine si introducem la congelator toate recipientele


- daca aveti inghetare rapida intr-o ora sunt gata, daca nu trebuie sa tineti la frigider cel putin 3 ore


 - se scoate si se aranjeaza si orneaza parfait-ul intr-o cupa de inghetata sau in functie de preferinte.



Pofta buna!

Comentarii