Ingrediente:
- 1 kg de carne tocata slaba de porc
- 3 cani de paste fierte, clatite si strecurate
- 2 cepe mari
- 80-100 g unt
- 2 capatani usturoi
- 2 cani jumatate de suc de ardei
- 3 oua
- 2 lingurite condimente pentru carne tocata
- o cana cu apa
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- iaurt
Mod de preparare:
- in primul rand punem pastele la fiert, puteti alege de care doriti, eu am pus 2 cani si jumatate de paste Fior di Pasta - Pasta di Semola din grau dur - care se fierb in 8 minute (ca si cana de masura am folosit cana albastra - o gasiti in fotografii mai jos)
- topim untul intr-o tigaie nonaderenta
- punem ceapa taiata julien la calit pentru 2-3 min pana se inmoaie
- adaugam carnea si cele 2 lingurite de condimente pentru carne tocata mai lasam 5 min si apoi adaugam cana cu apa si lasam la fiert 10 min
- intre timp curatam cele 2 capatani de usturoi si pregatim cana cu sucul de ardei
- adaugam usturoiul zdrobit, amestecam si mai lasam 2 minute la fiert, apoi adaugam sucul de ardei
- pregatim tava de bagat la cuptor, turnam pe fund cele 2 linguri de ulei de masline
- peste pastele fierte, clatite cu apa rece si scurse adaugam compozitia din tigaie si amestecam
- punem compozitia in tava deja pregatita si nivelam
- deasupra adaugam 1/2 cana de suc de ardei amestecata bine cu un ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 g, pentru 30-35 min. Este gata cand s-a intarit compozitia de deasupra.
- se lasa la racit pe un fund de lemn
- se serveste simpla
- sau cu iaurt
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu