Budinca cu carne

budinca cu carne
Ingrediente:

- 1 kg de carne tocata slaba de porc
- 3 cani de paste fierte, clatite si strecurate
- 2 cepe mari
- 80-100 g unt
- 2 capatani usturoi
- 2 cani jumatate de suc de ardei
- 3 oua
- 2 lingurite condimente pentru carne tocata
- o cana cu apa
- 2 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- iaurt

Mod de preparare:

- in primul rand punem pastele la fiert, puteti alege de care doriti, eu am pus 2 cani si jumatate de paste Fior di Pasta - Pasta di Semola din grau dur - care se fierb in 8 minute (ca si cana de masura am folosit cana albastra - o gasiti in fotografii mai jos)

- topim untul intr-o tigaie nonaderenta



- punem ceapa taiata julien la calit pentru 2-3 min pana se inmoaie



- adaugam carnea si cele 2 lingurite de condimente pentru carne tocata mai lasam 5 min si apoi adaugam cana cu apa si lasam la fiert 10 min


- intre timp curatam cele 2 capatani de usturoi si pregatim cana cu sucul de ardei


- adaugam usturoiul zdrobit, amestecam si mai lasam 2 minute la fiert, apoi adaugam sucul de ardei


 - mai lasam 5-8 minute la fiert, gustam si potrivim de sare si piper dupa gust


- pregatim tava de bagat la cuptor, turnam pe fund cele 2 linguri de ulei de masline


 - peste pastele fierte, clatite cu apa rece si scurse adaugam compozitia din tigaie si amestecam


 - lasam la racit 10 min (sa nu riscam sa se inchege ouale) apoi adaugam cele 2 oua si amestecam


- punem compozitia in tava deja pregatita si nivelam


- deasupra adaugam 1/2 cana de suc de ardei amestecata bine cu un ou. Dam la cuptorul preincalzit la 200 g, pentru 30-35 min. Este gata cand s-a intarit compozitia de deasupra.


- se lasa la racit pe un fund de lemn



- se serveste simpla


- sau cu iaurt

Pofta buna!

Comentarii