Ingrediente:
- 1 punga cu foi de placinta
- 1 kg branza degresata dulce de vaci
- 6 oua
- 150 g zahar
- 1 pachet de unt
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 prafuri de sare
- 3 linguri de gris
- 5 linguri de stafide
- o sticluta de esenta de rom (38 ml)
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu ouale, se adauga cele 2 prafuri de sare, zaharul si zaharul vanilat, stafidele si romul.
Se topeste untul. Se desface punga cu foile de placinta si se impart foile in mod egal. Se unge tava cu unt si pentru baza de jos se adauga foaie cu foaie unse cu unt in prealabil.
In continuare se adauga compozitia de branza, iar dupa ce a fost intinsa si nivelata se presara pe intreaga suprafata cele 3 linguri de gris. Apoi se efectueaza aceeasi operatiune cu adaugarea foilor pentru stratul de sus, unse toate cu unt (ajunge exact 1 pachet de unt topit pentru ungerea tuturor foilor si a tavii).
Se baga in cuptor la 180 g pentru 1 ora. Se verifica si cand partea de sus e rumenita usor se scoate din cuptor si se taie imediat sau dupa ce s-a racit.
Optional se adauga zahar pudra.
Pofta buna!
- 1 punga cu foi de placinta
- 1 kg branza degresata dulce de vaci
- 6 oua
- 150 g zahar
- 1 pachet de unt
- 3 plicuri zahar vanilat
- 2 prafuri de sare
- 3 linguri de gris
- 5 linguri de stafide
- o sticluta de esenta de rom (38 ml)
Mod de preparare:
Se amesteca branza cu ouale, se adauga cele 2 prafuri de sare, zaharul si zaharul vanilat, stafidele si romul.
Se topeste untul. Se desface punga cu foile de placinta si se impart foile in mod egal. Se unge tava cu unt si pentru baza de jos se adauga foaie cu foaie unse cu unt in prealabil.
In continuare se adauga compozitia de branza, iar dupa ce a fost intinsa si nivelata se presara pe intreaga suprafata cele 3 linguri de gris. Apoi se efectueaza aceeasi operatiune cu adaugarea foilor pentru stratul de sus, unse toate cu unt (ajunge exact 1 pachet de unt topit pentru ungerea tuturor foilor si a tavii).
Se baga in cuptor la 180 g pentru 1 ora. Se verifica si cand partea de sus e rumenita usor se scoate din cuptor si se taie imediat sau dupa ce s-a racit.
Optional se adauga zahar pudra.
Pofta buna!



Comentarii
Trimiteți un comentariu