Pasat oltenesc


pasat oltenesc


Cand faceti mamaliga si aveti pofta de ceva dulce puteti apela la pasatul oltenesc, ceva traditional, dulce, simplu de facut si natural.
Asta imi aduce aminte de vremurile din copilarie, cand nu prea aveam alternative in privinta dulciurilor, iar bunicii de la tara ne faceau pasat sa ne treaca pofta de dulce - fara e-uri, adaosuri sau alte minuni.




Intr-un tuci adaugati apa rece si puneti pe foc. Nu asteptati sa se incalzeasca apa, adaugati putina sare in functie de preferinte si malai in ploaie cat pentru jumatate din cantitatea care o folositi pentru intreaga mamaliga. Amestecati continuu la foc rapid pana se inmoaie malaiul si nu se mai depune pe fundul tuciului. Lasati la fiert 10 - 15 minute la foc potrivit.


pasat oltenesc


Cand s-a fiert cat de cat malaiul adaugat, scoateti intr-un bol pasat.


pasat oltenesc


Adaugati zahar alb sau brun.


pasat oltenesc

Cu restul cantitatii din tuci faceti mamaliga.
Pofta buna!

Comentarii