Ingrediente:
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 2 cartofi
- 50 ml ulei
- o mana de paste sau 2 maini de fidea (dupa preferinta)
- 3 cani salicilat (o cutie cu rosii in bulion tocate marunt)
- smantana
- un ou
- patrunjel
- 1 lingura delikat
- 3 l apa
Mod de preparare:
- se pun 2 min la calit ceapa si morcovul taiate marunt sau rondele - dupa preferinte - dupa cele 2 min se adauga 1 l de apa si se lasa la fiert
- dupa 15 min de fierbere, se mai adauga 1 l de apa si cartofii taiati, de preferat sa fie taiati mai mari sa nu se distruga pe parcurs. Se mai lasa 15 min la fiert.
- dupa ce s-au fiert cartofii se mai adauga 1 l de apa si totodata cele 3 cani de salicilat sau rosiile in bulion.
- se lasa la fiert pana dispare spuma rosiilor si se adauga o lingura de delikat. Adaugam si pastele fainoase.
- dupa ce s-a fiert oul se opreste focul si se adauga patrunjelul taiat marunt. Se acopera 10 min cu un capac.
- se serveste simpla sau cu smantana.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu