Ciorba de cartofi


Ingrediente:

- 2 cepe 
- 2 morcovi
- 2 cartofi 
- 50 ml ulei
- o mana de paste sau 2 maini de fidea (dupa preferinta)
- 3 cani salicilat (o cutie cu rosii in bulion tocate marunt)
- smantana
- un ou
- patrunjel
- 1 lingura delikat
- 3 l apa


Mod de preparare:

- se pun 2 min la calit ceapa si morcovul taiate marunt sau rondele - dupa preferinte - dupa cele 2 min se adauga 1 l de apa si se lasa la fiert

- dupa 15 min de fierbere, se mai adauga 1 l de apa si cartofii taiati, de preferat sa fie taiati mai mari sa nu se distruga pe parcurs. Se mai lasa 15 min la fiert. 

- dupa ce s-au fiert cartofii se mai adauga 1 l de apa si totodata cele 3 cani de salicilat sau rosiile in bulion.

 

- se lasa la fiert pana dispare spuma rosiilor si se adauga o lingura de delikat. Adaugam si pastele fainoase.

 - dupa 15 min se adauga oul batut



- dupa ce s-a fiert oul se opreste focul si se adauga patrunjelul taiat marunt. Se acopera 10 min cu un capac.

- se serveste simpla sau cu smantana.

 Pofta buna!

Comentarii