Orez sarbesc



Ingrediente

- 2 cepe mari
- 2 morcovi
- ardei capia (sau puteti folosi 2 ardei grasi de diferite culori)
- orez cu bobul lung sau de care aveti 
- ulei
- delikat
- patrunjel proaspat

Mod de preparare


-se taie ceapa marunt si se pune in ulei la calit 2 minute

- intre timp se taie morcovul rondele si ardeiul cubulete

- se adauga morcovul si ardeiul peste ceapa si se completeaza cu apa, se mai adauga si o lingura de delikat si se lasa la fiert pana se fierbe morcovul al dente

 - trebuie sa se mestece mai des ca sa nu se lipeasca orezul

- cand orezul este aproape fiert se stinge focul si se pune un capac, se lasa la racit 20-25 de min

 - se serveste simplu sau cu patrunjel praspat tocat marunt



 - se mai poate servi si cu salata de sfecla



 - sau cu pui
Pofta buna!

Comentarii