Gogosari umpluti

Ingrediente:
- 2 morcovi rasi
- 2 cepe mari
- o cutie de ciuperci
- 7 - 8 gogosari
- suc de rosii - 400 ml
- sare, piper, ulei
- orez cu bobul lung
- delikat

Mod de preparare:
- se calesc pentru 3-5 min ceapa taiata marunt si morcovul cu o cescuta de ulei, adaugam 4 cani de apa si o cana de orez, plus o lingura de delikat, cand orezul incepe sa se umfle adaugam si ciupercutele scurse si taiate marunt. La sfarsit, orezul nu trebuie sa fie fiert decat 90%, o sa mai fiarba si la cuptor. 

- intre timp curatam gogosarii de seminte si ii oparim cu apa fierbinte 1 minut.
- intr-o cratita asezam gogosarii umpluti cu orez si adaugam apa cu o lingurita de delikat cat sa nu-i acopere de tot si ii bagam la cuptor la 170 de grade. Dupa 35 de minute punem si sucul de rosii, usor, pe langa gogosari. Mai tinem la cuptor inca 15-20 min.




Pofta buna!

Comentarii