Ingrediente:
- 4 oua
- intr-o cratita de supa se adauga o cescuta de ulei si apoi morcovul taiat rondele si cele 3 cepe maruntite
- se amesteca si se lasa la calit 2 minute
se adauga apa cat pentru o jumatate de oala si se lasa la fiert pana se fierbe in special morcovul
- intre timp se taie cubulete dovlecelul si cartofii
- adaugam o lingura de delikat sau baza pentru mancaruri
- umplem oala cu apa, mai lasa 5 minute la fiert
- adaugam cartofii taiati si dovlecelul
- intre timp facem galustile
- Preparare galusti - 3 min:
Folositi la adaugarea galustilor o lingura rotunda si adaugati cate o jumatate de lingura pentru fiecare galusca.
Dupa ce ati adaugat toata cantitatea, lasati sa fiarba supa la foc mic 3 - 5 minute - apoi da-ti focul mai tare cca. 15 minute. Ele incep sa se umfle in maxim 10 minute.
Incercati o galusca sa vedeti daca este coapta la mijloc. De obicei cand sunt fierte, galustile se lasa la fundul oalei.
- bateti un ou si adaugati-l
- maruntim patrunjelul care se adauga la sfarsit dupa ce opriti focul
- 4 oua
- 3 cepe
- gris
- ulei
- 2 morcovi
- jumatate de dovlecel
- fidea
- 3 cartofi potriviti
- delikat sau baza pentru mancaruri
- patrunjel
- gris
- ulei
- 2 morcovi
- jumatate de dovlecel
- fidea
- 3 cartofi potriviti
- delikat sau baza pentru mancaruri
- patrunjel
- apa
- se amesteca si se lasa la calit 2 minute
- intre timp facem galustile
- Preparare galusti - 3 min:
Puneti intr-un castron cele 3 oua si bateti bine cu o furculita, adaugati gris in ploaie si amestecati pana cand se face o pasta moale, pana cand furculita lasa urmele mestecatului in gris - nu trebuie sa fie tare dar nici sa curga. Pasta e pregatita sa fie adaugata in supa - (trebuie sa va miscati rapid - nu lasati compozitia, cum ati terminat o si adaugati in supa).
Dupa ce ati adaugat toata cantitatea, lasati sa fiarba supa la foc mic 3 - 5 minute - apoi da-ti focul mai tare cca. 15 minute. Ele incep sa se umfle in maxim 10 minute.
- maruntim patrunjelul care se adauga la sfarsit dupa ce opriti focul
Pofta buna!
Sfaturi utile:
- galustile se adauga atunci cand supa fiebe (incet - altfel se dezintegreaza);
- grisul trebuie sa aiba culoarea alba (sa fie in termenul de garantie - altfel sa nu va asteptati la reusite spectaculoase);
- dupa preparare, pasta pentru galusti se foloseste imediat.
Comentarii
Trimiteți un comentariu