Paine de casa



Ingrediente

- 1 Kg faina
- 1 lingurita de sare
- 2 pliculete de drojdie uscata
- o cescuta de ulei
- apa calduta
- un ou
- susan si mac




Mod de preparare


 - intr-un lighean de bucatarie se amesteca faina cu drojdia apa uleiul si sarea si se framanta bine pana se omogenizeaza

- aluatul se lasa la dospit pana isi dubleaza dimensiunea la loc calduraos acoperit cu un prosop


- dupa ce s-a dospit se framanta iarasi aluatul se imparte in 2 parti egale si se aseaza in tavile deja unse cu ulei si tapetate cu faina

- se mai lasa la dospit 15 - 20 de minute in tavi

 - se ung cu ou si pe deasupra se presara mac si susan

 - se introduc in cuptorul incins la 150 de g

  - le verificati cu un pai daca s-au copt dupa aproximativ 1h si 30 de minute





Pofta buna!

Comentarii