Eu nu am urmat sfaturile din carticica oferita de la cei de la Moulinex privind painea cu tarate, am facut o combinatie personala si anume:
Masurile pentru lingurita sunt cele oferite din masurile aduse cu masina - lingirita cu cele 2 capete - capat masura mare si capat masura mica.
Ingrediente pentru o paine de 1KG.
- 200 g de tarate
- 400 g faina
- 325 g apa calduta
- o masura mica si jumatate de drojdie uscata
- doua masuri mici de sare
- doua masuri mari de zahar
- doua masuri mari de ulei (masline - sau de care aveti)
pentru drojdie e indicat sa o puneti intr-un paharel si sa o dizolvati cu putina apa calduta din cele 325 g. pana se topeste.
Incarcarea formei:
luati forma si o puneti pe masa si adaugati intai lichidele:
- apa
- drojdia dizolvata
- uleiul
Dupa, adaugati solidele:
- taratele
- faina
- zaharul
- sarea
(de retinut - faceti in asa fel incat atunci cand puneti in cuva sarea, sa fie deasupra solidelor, sa nu se dizolve inca in apa - sarea nu lasa drojdia sa dospeasca prea bine painea)
Se introduce cuva in masina de paine si se baga in priza, dupa semnalul sonor se apasa pe butonul din deapta - meniu 01
In 3h 20 painea e gata.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu