Secretele bucatariei

1. Pentru ca prajiturile sa capete o culoare mai frumoasa si un gust mai bun, inainte cu cateva minute de a fi folosite, galbenusurile se presara cu putina sare.

2. Ouale utilizate la anumite retete trebuie sa fie proaspete si acomodate la temperatura camerei.

3. Ouale se sparg separat, pentru a evita sa amesteci unul vechi sau stricat cu cele proaspete.

4. albusurile se bat mai repede daca se presara peste ele putin zahar pudra sau cateva picaturi de lamaie.

5. pentru a evita lipirea clatitelor de tigaie, se presara putin zahar peste uleiul incins.

6. Batonul de vanielie sau pliculetele cu zahar vanilat se pastreaza in cutia de zahar pudra, ca sa-l parfumeze.

7. Daca pui zahar cubic sau tos intr-un saculet sau intre doua servete curate de bucatarie si il apesi cu un fier de calcat incalzit (nu incins), obtii cu usurinta zahar pudra.

8. Faina pastrata la rece trebuie lasata cateva ore la temperatura camerei, inainte de a fi folosita.

9. Este bine ca faina sa fie cernuta inainte de a fi pusa in aluaturi sau in prajituri, si daca adaugati si praf de copt la respectivele compozitii, acesta ar trebui amestecat cu faina pentru o mai buna incorporare.

10. Lamaile uscate pot fi revigorate daca se lasa cateva ore in apa, coaja rasa a acestora poate fi folosita la prajituri.

11. pentru a obtine mai mult suc dintr-o lamaie, inainte de a o taia se scufunda cateva minute in apa calda.

12. Daca ti se taie o crema facuta cu lapte, toarn-o intr-o sticla si agit-o bine pana se leaga din nou.

13. Stafidele din prajituri sunt mai savuroase daca inainte de a fi adaugate in compozitie sunt tinute o jumatate de ora in apa rece si apoi scurse de apa.

14. daca ati primit o cutie cu bomboane de ciocolata pastrati foitele in care sunt asezate, pentru a servii in ele bomboanele de casa pe care le prepari.

15. Dupa ce ati prajit gogosile, asezati-le pe un platou tapetat cu un servet de hartie absorbanta pentru a nu ramane uleioase.

16. Pentru a nu se lipi spaghetele cand le fierbeti, rasfirati-le si adaugati in apa putina sare si o lingura de ulei.

17. Formele de copt pentru chec, tort, prajituri, trebuie unse bine si pe partile laterale, tapetate bine cu hartie de copt, astfel incat compozitia sa poata fi scoasa cu usurinta si sa nu se lipeasca.

18. In timpul coacerii, focul trebuie sa fie potrivit si continuu. daca se deschide usa cuptorului in timpul coacerii, riscati sa se lase compozitia.

19. Blatul de tort se taie numai dupa ce s-a racit, ca sa nu se rupa.

20. Daca preparati ceva cu aluat foietaj (de casa sau congelat), ungeti-l deasupra cu ou batut, ca sa capete o culoare aurie, apetisanta.

Comentarii