Ingrediente:
blat
- 200 ml iaurt
- 6 linguri zahar
- 2 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 10 linguri faina
- un praf de sare
- 2 linguri esenta vanilie
Mod de preparare:
- iaurtul se amesteca cu zaharul, pana zaharul este dizolvat, apoi se adauga esenta de vanilie, se mesteca bine, apoi ouale si se mesteca iar.
- faina, praful de copt si sarea se cern impreuna si se pun peste iaurt treptat mestecand incet cu o spatula.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia rezultata si se da la cuptor la foc mediu spre mic (160 g) timp de 30-35 min.
- Dupa coacere, se scoate din cuptor si se lasa la racit, intre timp se prepara siropul de fructe de padure
Preparare sirop cu fructe de padure:
- 150 g fructe de padure (fructe inghetate)
- 6 linguri zahar
- apa cat sa le acopere
- se pun pe foc si se fierb impreuna cu zaharul pana scade un sfert. Fructele se inmoaie dar nu trebuie sa se distruga.
- se lasa putin la racit, apoi se taie blatul , iar pe fiecare bucata pusa pe o farfurie se adauga si siropul cu fructe
- se serveste imediat, atat calda cat si rece (cand se raceste siropul e aproape de consistenta jeleului)
Prajitura cu iaurt si sirop de fructe de padure |
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu