Prajitura cu iaurt si sirop de fructe de padure


Prajitura cu iaurt si sirop de fructe de padure



Ingrediente:

blat

- 200 ml iaurt
- 6 linguri zahar
- 2 oua
- 2 lingurite praf de copt
- 10 linguri faina
- un praf de sare
- 2 linguri esenta vanilie

Mod de preparare:

- iaurtul se amesteca cu zaharul, pana zaharul este dizolvat, apoi se adauga esenta de vanilie, se mesteca bine, apoi ouale si se mesteca iar.
- faina, praful de copt si sarea se cern impreuna si se pun peste iaurt treptat mestecand incet cu o spatula.
- Intr-o tava tapetata cu hartie de copt se pune compozitia rezultata si se da la cuptor la foc mediu spre mic (160 g) timp de 30-35 min.
 - Dupa coacere, se scoate din cuptor si se lasa la racit, intre timp se prepara siropul de fructe de padure 

Prajitura cu iaurt si sirop de fructe de padure




Prajitura cu iaurt si sirop de fructe de padure


Preparare sirop cu fructe de padure:

- 150 g fructe de padure (fructe inghetate)
- 6 linguri zahar
- apa cat sa le acopere

- se pun pe foc si se fierb impreuna cu zaharul pana scade un sfert. Fructele se inmoaie dar nu trebuie sa se distruga.

- se lasa putin la racit, apoi se taie blatul , iar pe fiecare bucata pusa pe o farfurie se adauga si siropul cu fructe
- se serveste imediat, atat calda cat si rece (cand se raceste siropul e aproape de consistenta jeleului)



prajitura cu iaurt


prajitura cu iaurt
Prajitura cu iaurt si sirop de fructe de padure


prajitura cu iaurt

prajitura cu iaurt

prajitura cu iaurt

prajitura cu iaurt


Pofta buna!

Comentarii