Ingrediente:
aluat:
- 550 g faina
- 200 g zahar pudra
- 2 oua medii
- 250g unt rece dat pe razatoare
- 50 ml lapte dulce
- 1 lingurita drojdie uscata
- 1 lingura esenta vanilie
- un praf de sare
- coaja rasa de la o portocala
umplutura:
- 10 mere mari
- 1 lingurita scortisoara
- 2 linguri gris
- 3 linguri zahar
- 1 lingura esenta rom
Mod de preparare:
- se amesteca toate ingredientele pentru aluat si se da la rece pentru 30 min.
- pentru umplutura, se rad merele si se pun intr-o oala pe foc, se adauga zaharul si scortisoara, se lasa 3 minute la calit cat sa se topeasca zaharul, apoi se da deoparte si se adauga esenta de rom si grisul, se mesteca bine si se lasa la racit.
- punem hartie de copt in tava si scoatem aluatul de la rece, se imparte in 2, se intind 2 foi intre care o sa punem umplutura. Foaia de la baza se inteapa cu furculita se adauga umplutura apoi se pune si a doua foaie si se introduce la cuptorul preincalzit la 180 g pentru 45 min.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu