Ingrediente:
- adidasi si urechi de porc
- apa 8 kg
- 7 capatani de usturoi
- 4 morcovi
- 4 oua fierte
- patrunjel
- masline
- sare
- 10 plicuri de gelatina
Mod de preparare:
- dupa ce a fiert carnea bine astfel incat sa cada de pe oase, se scoate carnea din oala si se separa de oase. Supa rezultata (8 kg) se strecoara printr-o sita in care s-a adaugat un filtru de cafea, daca nu aveti puteti folosi si tifon des.
- trebuie sa aveti 8 kg de zeama pentru a rezulta suficienta gelatina pentru piftie. Daca a scazut prea mult apa cand a fiert, adaugati apa incat sa aveti 8 kg.
Mod de preparare gelatina:
- se pune 1 kg de apa rece intr-o cratita (o cratita mai inalta si ingusta care poate fi introdusa intr-o alta pentru bain marie)
- se adauga cele 10 plicuri de gelatina in apa rece
- se asteapta 10 minute pana se inmoaie gelatina.
- intr-o alta cratita mai mare se pune apa si se pune pe foc
- cratita cu cele 10 plicuri de gelatina se pune in bain marie si se mesteca pana se topeste gelatina (sa nu mai ramana nici o bobita nedizolvata) --nu trebuie sa fiarba!!! -- trebuie sa se incalzeasca la max 60 de gr, altfel gelatina se distruge --
- gelatina dizolvata se adauga peste zeama de oase (cele 8 kg) si se mesteca bine. Astfel rezulta 9 Kg de zeama.
- adaugam cele 7 capatani de usturoi zdrobit
- pregatim ouale, morcovul fiert, patrunjelul si maslinele pentru ornat
- asezam ornamentele pe fundul recipientelor
- adaugam si carnea distribuita in mod egal
- recipientele sa dau la rece pentru a se inchega (nu la congelator!)
- cand se serveste piftia se intoarce recipientul pe farfurie astfel incat sa nu se deranjeze decorul.
- piftia se poate servii cu mustar sau cu otet.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu