Ingrediente
- 5 oua
- un praf de sare
- 6 linguri de faina
- 1/2 plic praf de copt
- 5 linguri zahar
- 2 plicuri budinca gata in 3 minute Dr Oetker care se face cu 600 ml lapte
- 1 plic frisca la 100 ml lapte
- 100 g stafide - 50 uscate, 50 inmuiate in esenta de rom
- ulei pentru uns forma de briosa
- pesmet pentru tapetat forma de briosa
Mod de preparare
- batem albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si mixam pana se intareste bine, cu o lingura de lemn adaugam si mestecam galbenusurile apoi faina amestecata cu praful de copt.la sfarsit adaugam si stafidele inmuiate in esenta de rom si amestecam usor
- ungem forma de briosa cu ulei si o tapetam cu pesmet
- adaugam compozitia si pe deasupra mai adaugam cateva stafide
- se da la cuptor la 180 g pentru max 30 min
- acoperim briosa cu budinca si folosim la ornat stafidele uscate fara rom
- ornam cu frisca si stafide uscate
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu