Ingrediente:
- 1 cana cu orez (se masoara cu o cana orezul)
- 6 cani cu lapte (cu aceeasi cana se masoara si laptele)
- 3 plicuri zahar vanilat
- 6 linguri cu zahar
- 1 sticluta 38 ml esenta rom
- 1 cana stafide
Mod de preparare
Se pune laptele cu orezul la fiert, se adauga o lingura de zahar si cele 3 plicuri de zahar vanilat, se mesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Separat intr-o craticioara se face topingul - 10 linguri de apa cu 5 linguri de zahar se lasa putin la fiert pana se caramelizeaza zaharul, se opreste focul si de adauga esenta de rom apoi se adauga cana cu stafide si se lasa sa se hidrateze.
-dupa ce s-a fiert orezul se pune o portie intr-un bol pentru servit si se pune topingul deasupra, se poate servii atat rece cat si clad - e delicios:)
Pofta buna!
- 1 cana cu orez (se masoara cu o cana orezul)
- 6 cani cu lapte (cu aceeasi cana se masoara si laptele)
- 3 plicuri zahar vanilat
- 6 linguri cu zahar
- 1 sticluta 38 ml esenta rom
- 1 cana stafide
Mod de preparare
Se pune laptele cu orezul la fiert, se adauga o lingura de zahar si cele 3 plicuri de zahar vanilat, se mesteca din cand in cand sa nu se lipeasca.
Separat intr-o craticioara se face topingul - 10 linguri de apa cu 5 linguri de zahar se lasa putin la fiert pana se caramelizeaza zaharul, se opreste focul si de adauga esenta de rom apoi se adauga cana cu stafide si se lasa sa se hidrateze.
-dupa ce s-a fiert orezul se pune o portie intr-un bol pentru servit si se pune topingul deasupra, se poate servii atat rece cat si clad - e delicios:)
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu