Placinta cu carne


meatloaf


Ingrediente:

- 1 punga cu 2 foi de aluat foietaj
- 1 kg carne tocata de porc
- 1 kg ceapa
- 4 linguri ulei
- 2 cani apa (400 ml)
- 2 lingurite de piper
- 1 si 1/2 linguri de delikat
- 6 oua (5 pentru compozitie si 1 pentru uns placinta)
- hartie de copt


Mod de preparare

Intr-o oala se pune la foc mediu in ulei si apa ceapa taiata cubulete. Dupa ce s-a inmuiat ceapa se adauga carnea si se sfarama cu furculita pana se omogenizeaza. Trebuie sa se evapore apa aproape in intregime si sa ramana o pasta compacta. Se da la o parte si se adauga piperul si delikatul si se mesteca bine. Daca nu va place mai picant puteti sa ajustati in functie de propriul gust.
Compozitia se lasa la racit.
Dupa ce s-a racit bine se adauga ouale (5) batute putin cu furculita si se mesteca bine.

Intre timp pregatim tava, punem hartia de copt si punem prima foaie, apoi adaugam compozitia, o intindem pe toata suprafata foii si adaugam deasupra si a doua foaie.
Portionam placinta in 5 pe lungime si 6 pe latime (ies 30 bucati - un fel de mini pateuri).
Ungem apoi cu oul batut toata placinta.
Se baga la cuptor la foc mic (150-160 g) pentru 1 ora, sau daca aveti cuptor cu foc atat sus cat si jos, o bagati 45 min la foc mic jos si 5-10 min la foc sus pana se rumenesc.


placinta cu carne

placinta cu carne

meatloaf

meatloaf

meatloaf

meatloaf

meatloaf

meatloaf

meatloaf

meatloaf

meatloaf



Pofta buna!

Comentarii