Gogosi umplute

gogosi umplute



































Ingrediente

500 g faina
30 g drojdie (4 plicuri de drojdie Dr. Oetker)
200 ml lapte cald (nu fiert ca nu se mai ridica drojdia)
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
1 praf de sare
2 plicuri zahar vanilat
branza sarata rasa
dulceata de capsuni
coaja de la o lamaie sau de la o portocala
zahar pudra
un pahar cu gura mai larga



gogosi umplute




Mod de preparare:

aluatul: se face ca la aluatul de cozonac

- jumatate din cantitatea de lapte caldut se pune intr-o cana impreuna cu drojdia si se lasa la dospit 10 min
- restul de lapte se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sarea, uleiul, ouale, romul si coaja de lamaie

- se amesteca cele doua si impreuna cu faina se face coca de gogosi, care dupa ce a fost framantata bine se pune intr-un recipient acoperit cu un prosop si se lasa la dospit la loc calduros pana isi dubleaza volumul.
- dupa aceea se framanta aluatul, se imparte in 2 si se intinde cu sucitorul 2 foi cam de 0.5 cm grosime




gogosi umplute



 - deasupra punem din loc in loc branza rasa, cat luam intre degete


gogosi umplute



- adaugam usor cea de-a 2-a foaie deasupra



gogosi umplute




gogosi umplute




- sau putem sa le umplem cu dulceata de capsuni, sau de care vreti voi, dar sa fie mai groasa sa nu se scurga




gogosi umplute



Incepem sa decupam cu un pahar gogosile, (cand apasati cu paharul marginile la gogoasa se lipesc automat) apoi cu aluatul ramas, il framantam si tot asa intindem cate 2 foi si punem dulceata sau branza si facem alte gogosi, pana terminam aluatul.



gogosi umplute



- dupa ce am terminat gogosile de decupat, le lasam la dospit inca 30 min, trebuie sa fie caldura in bucatarie pentru ca sa grabiti procesul de crestere



gogosi umplute

- acum ca si-au marit volumul, punem tigaia cu uleiul la incins, trebuie sa aveti ulei mult in tigaie, pentru ca atunci cand puneti gogosile in tigaie acestea sa pluteasca


gogosi umplute



- le punem la prajit
- se fac foarte repede, 10-15 secunde pe fiecare parte si sunt gata aurite



gogosi umplute



- le scoatem intr-o tava tapetata cu servetele si le pudram cu zahar



gogosi umplute




gogosi umplute




gogosi umplute



gogosi umplute



Pofta buna!

Comentarii