Mancare de linte verde

Ingrediente:
6 portii

- 500 g linte verde
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 5 linguri ulei
- 2 linguri de pasta de tomate
- sare
- piper

Mod de preparare

Se spala lintea in apa rece si se pune la fiert, cu apa doar cat sa o acopere, se fierbe relativ repede, 20 min (daca scade mai adaugati putina apa - dar totusi sa nu iasa ca o ciorba:)).
Separat intr-o cratita punem la calit in ulei, ceapa si morcovul, ambele taiate cubulete, pana se inmoaie, iar dupa ce s-a fiert lintea se adauga peste acestea.
Se adauga cele 2 linguri de pasta de tomate, sare si piper dupa gust, se mai lasa 10 minute la fiert la foc mic, mestecand din cand in cand si gata.
Se serveste si calda si rece, simpla sau cu salata de ceapa.
Pentru cine nu a gustat - are gust atat de fasole cat si de mazare - eu o prefer, e bogata in proteine vegetale- si...nu baloneaza ca fasolea...daca ma intelegeti ce veau sa spun:))

Pofta buna!

Comentarii