Prajitura cu gem





Ingrediente:

- 800 g faina
- 1 plic praf de copt
- 250 g zahar
- 250 g ulei
- 3 oua
- 1 lingura esenta vanilie
- 1 lingura esenta rom
- un praf de sare
- 450 g gem de struguri sau prune




Mod de preparare:

- ouale cu sarea se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste zaharul, apoi se adauga uleiul, esenta de rom si cea de vanilie si praful de copt.
- intr-un lighean de bucatarie, punem faina si apoi adaugam compozitia de mai devreme si framantam, pana devine o coca sfaramicioasa.
- oprim un sfert de coca pentru ras
- ungem tava de cuptor cu ulei si o tapetam cu faina, apoi adaugam coca si o intindem pe toata suprafata.
- adaugam gemul
- radem coca pe deasupra
- si dam la cuptor la foc mic (150 g) pentru 40 - 50 min


Pofta buna!

Comentarii