Ingrediente - 6 portii:
- 2 pachete macaroane
- 5 linguri de zahar si 3 plicuri de zahar vanilat
- esenta de rom
- 400 g branza sarata (oaie sau oaie cu capra)
- 1/4 pachet unt
- 3 oua
- stafide
- 1 sticla lapte batut
Mod de preparare
- intr-o oala cu apa punem macaroanele la fiert cu putina sare (nu trebuie fierte 100)
- punem stafidele intr-un castron si adaugam esenta de rom - le lasam la "hidratat" 15 min
- intr-un bol punem branza rasa
- adaugam laptele batut
- untul
- zaharul
- ouale
- stafidele
- amestecam ingredientele, le lasam sa se intrepatrunda pana se fierb pastele
- scurgem pastele, le clatim si le punem intr-o cratita
- adaugam ingredientele si amestecam
- la sfarsit, mai adaugam un ou batut cu o lingura de zahar, pe intreaga suprafata si bagam la cuptor la 160 de g pentru 1h si 15 min
- trebuie sa se rumeneasca bine si sa fie legata bine. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca pe un fund de lemn
- de preferat sa se taie rece (eu am taiat-o calda si s-a cam dezmembrat putin ca nu am mai avut rabdare)
Comentarii
Trimiteți un comentariu